top of page
Vansbro Home Edition

Vansbrosimmet Home edition 2020
med Å-simmet och Openwaterswimclub


Är du anmäld till Vansbro Home Edition 3 km eller 1,5 km eller funderar på om du ska anmäla dig?


Den 4:e juli är Å-simmet och Openwaterswimclub Hotspot för dig som vill få lite Vansbrokänsla och simma öppet vatten tillsammans med andra.
 

Vansbrosimmet Home edition 2020  i Saxtorpssjön
Å-simmet och Openwaterswimclub är Hotspot för Vansbro Home Edition 2020. Det innebär att vi gör det möjligt för dig att simma ditt Vansbrolopp på 3 km eller 1,5 km.
Det är ingen tävling utan enbart ett tillfälle att simma tillsammans med andra. Om du vill så tar vi tiden på dig, säg bara till så hjälper vi dig.
 

När och var?
4 juli kl. 11.00 i Saxtorpssjön. Banan är en triangelbana på ca 1 000m utmärkt med bojar. Start och mål sker från norra stranden. Saxtorpssjön är lättsimmad med skönt vatten. Det går att vila vid varje boj/strandkanten.


Anmälan
Du anmäler dig via länken nedan. Vi rekommenderar att du använder våtdräkt och en säkerhetsbojs k saftey buoy. All simning sker på egen risk och det finns begränsat med funktionärer utmed banan.

Det finns gott om plats vis sjön men självklart så anpassar vi oss till de restriktioner som gäller från Folkhälsomyndigheten.

Deltagarantalet kan komma att begränsas om det behövs.

 

Vi kommer också senare i sommar att arrangera fler öppna simträningar i Öppet Vatten för dig som vill träna.
 

Håll utkik på Openwaterswimclub.se eller https://www.facebook.com/openwaterswimclub

Länk till Vansbro Home Edition

http://vansbrosimningen.se/home-edition/

Saxtorpssjön
Infopoint

 

Saxstorpssjön Infopoint (55.823551, 12.944981) passar perfekt för öppet vatten-simning och ligger bra till. Kommer du norr eller söderifrån på E20, sväng av trafikplats 24, Lundåkra. Kör väg 110 mot Saxtorp ca 1km. Sväng höger vid skylten ”Landskrona brukshundsklubb”. 

Vid sjön (eller sjöarna, det är faktiskt två) finns gott om parkeringsmöjliheter, toalett och grillplatser. Vi brukar parkera på den norra parkeringsplatsen direkt till höger.

 

Sjön är allmänt populär som rekreationsområde.

 

Nedan finns förslag på en rutt på ca 1 000m som kan varieras efter eget behov och önskemål. Saxtorpssjön är lättsimmad med bra överblick med varmt och skönt vatten.

 

Vid frågor kontakta Openwaterswimclub, info@openwaterswimclub.se

 

Högervarv,

Ben 1, ca 280m, sikte mot stenar i strandkanten

Ben 2, ca 460m, sikte mot toaletten, vita huset

Ben 3, ca 260m, sikte tillbaka mot startplatsen

Saxtorpssjön (3).jpg
bottom of page